VIK Västerås HK Ung

Referat: Nora/Hällefors - VIK Västerås HK Ung

Dagens match hemma mot serieledande Västerås skulle visa sig bli en nagelbitare.
1:a
Vår vana trogen kommer vi ut hårt och sätter press mot vik kassen vi får ett pp redan efter 2 min. Tyvärr resulterar det ej i mål för oss. 5 min så kommer Vik i ett ströanfall skjuter ett långskott som Johan missbedömer 0-1 en kalldusch i detta läge nu får Vik vind i seglen pressar tillbaka oss i zon vi spelar nu stirrigt hjälper ej varandra. 10 min åker vi på en 2:a spelar dock bra i boxen. Spelet böljar nu fram och tillbaka chanser åt båda håll. Så i 17 min åker vi på ytterliggare en 2:a
Återigen spelar vi tätt i boxen. När vi blir fullt manskap igen skapar 2:a femman tryck i anfallszon där Jocke lägger in en puck på mål som Alex påpassligt styr i mål 1-1. Det står sig perioden ut.
Mål 1-1
Utv 6-4+10 min
Skott 6-15

Inför 2:a perioden pratar vi i ledningen att vi måste sluta stressa försöka ta det lugnare men även att vi måste kommunicera bättre med varandra hjälpa varandra över hela banan.

2:a perioden startar vi får ett pp efter 1 min med det enda som sker är att vi stressar spelar svårt som i sin tur leder till 2 mot 1 läge för Vik som ej resulterar.
Vik åker på ytterliggare en 2:a efter 4 min nu då ska vi få lägen/nej vi upprepar förgående pp de kommer återigen 2 mot 1 men denna gång resulterar det 1-2
Nu spelar vi ej bra vi är riktigt på svaj för det hinner gå 46 sek så gör Vik 1-3 vi tar nu time säger några väl valda ord. Det leder till att vi skärper till grejerna vi lyckas lägga spelet i Vik zon men så i värsta pressen åker Jocke ut för en slashing inte bra för oss i detta läge då vi är riktigt på gång. Men vi reder ut boxspelet. så i den 13 min får vi spela pp vi skapar chans på chans till slut resulterar det i mål då 2:femman åter är på hugget o Alex krutar in reduceringen till 2-3 vi har kontakt inför tredje perioden.
Mål 1-2
Utv 2-8+10
Skott 12-13

I pausen ändrar vi om lite i formationerna för att om möjligt få till en Kvittering.

3:e perioden startar som den ej får starta vi åker på ett mål där vi ej är vaksamma redan efter 30 sek mardrömsstart. försöker repa mod i spelarna att vi har vänt underlägen förr. Vi lyckas väl ej skapa något riktigt farligt trots ett stort puckinnehav då går det som det brukar vi gör några felbeslut av försvar + mw som resulterar i 2-5. Vi kortar nu bänken går på 2 femmor för att få till en reducering i 1:hand. I den 10 min åker Vik på en utv ska vi ha någon chans så måste vi uttnyttja pp`t det skulle ske ej genom bra spel utan en bra enskild prestation av Martin J som rundar sin back elegant petar in pucken bakom Vik mw litet hopp tändes/kanske ska det gå vägen ca 8 min kvar av matchen vi chansar nu villt vi spelar med en högt hela tiden som ej deltar i försvar detta spelet lyckas, Jonas gör 4-5 vem annars är där när det behövs trycker in pucken elegant 4-5. 4 min kvar vi fortsätter chansspela när det återstår 2 min av matchen gör vi ett mw-byte så att vi ska kunna prata i hopp oss men även få lite vila då vi redan uttnyttjat vår time.
Vi vinner teket och får ner spelet i Vik`s zon Oliwer byts ut o vi sätter in Alex som skulle få den stora chansen fint framspelad av Jim i slottet tyvärr missas målet med ca 1 dm som puckurslingen går över mål. Det var den stora chansen matchen rinner i från oss den slutar 4-5.
Utv 8-14+10+10 min

Ytterliggare en hedersam förlust känns som jag skrivit detta för ut. Stundtals spelar vi en riktigt bra hockey men så ibland känns det som vi inte tror på oss själva och hamnar i riktiga svackor som är svåra att förklara varför de uppkommer. Synd att vi ger motståndare ideliga handicap som vi hela tiden måste jaga ikapp. Plus betyg förtjänar Markus S som gör sin bästa match i Nora tröjan
2: Kedjan med Alex Johan Joakim (Jockes betyg dras ned av sina 2 utv dock) De lyckas lägga spelet i Vik zon ideligen o skapa tryck. Vill även ge en eloge till bänken trots minimalt med istid i 3:e så är man med och peppar och lever sig med i spelet mycket bra:):)